פוקימון גו משחק מציאות רבודה משגע את העולם: איך הוא משפיע על ילדים ועל המשפחה? ד"ר חנן גזית חוקר גיימינג ומשחקולוג מומחה מתראיין בתוכנית "משפחה גרעינית" בגלי צה"ל. להזמנת הרצאות  https://www.juloot.co.il/lectures

מה זה פוקימון גו?

פוקימון גו הוא משחק רשת מבוסס מיקום, כמו משחק המחשב וובקינז שבו מגדלים חיות פרווה מתוקות (זוכרים?) רק שמשחקים אותו בחוץ. המשחק בסגנון חפש את המטמון או "צייד" של כמה שיותר פקימונים שמוטמעים בסביבה בטכנולוגיית מציאות רבודה מועצמת, באמצעות הסמארטפון.

הצלחת המשחק היא עצומה, כי הוא עובד על סיפוק הצרכים הבסיסיים שלנו ועל מנועי המוטיבציה הפנימיים שגורמים לנו להמשיך ולרצות לשחק במשחק: אוטונומיה, שליטה, חיברות, תחושת התקדמות והתפתחות. מטבענו אנו ציידים לקטים, נעים במרחב לגלות דברים חדשים.

נולדנו לשחק והמשחק מהונדס לעבוד בדיוק על הדברים האלה.
החידוש של חברת ניאטיק שפיתחה את המשחק הוא חיבור הוירטואלי עם הפיזי, יוצאים ומשחקים בחוץ.  EXIT ROOM במקום ESCAPE ROOM

בפיתוח המשחק נעשה שילוב נכון של אלמנט תחרותי ואלמנט חברתי שאפשר לשחק יחד בקבוצות ועם המשפחה. כל אלה תורמים לחוויה משחקית חדשה וממכרת. לחברת ניאטיק שפיתחה אותו עבור נינטנדו יש נסיון עם משחקים מבוססי מקום מצליחים בעבר דוגמת אינגרס (Ingress). תוסיפו לכל זה את האהבה והדאגה שטבועה בנו ליצורים קטנים וחמודים בעלי עיניים גדולות כמו פיקאצ'ו, החיבור עם המותג פוקימון, ויש לכם מתכון מנצח וממכר. לא פלא שחברת נינטנדו הכפילה את שווי המניה שנסחרת בנסדא"ק ותוך שבוע הגדילה את ערכה בתשעה מיליארד דולאר!

[עדכון 2019] בהשראת פורטנייט קוראים לעדכון: השקת 'עונה' ארבע

המשחק שובר את שיאי ההורדות של אפליקציות משחקים מבוססי מיקום. בארץ הוא הגיע עד לשכת נשיא המדינה בעריכת פוטושופ, ואילו בתורכיה כהני הדת במסגדים מטיפים להחרמת המשחק במדינה, בטענה שהוא משחית את הנוער.

7 דברים שהורים חייבים לדעת על המשחק פוקימון גו שמשגע את העולם. סיכום ראיון בתוכנית משפחה גרעינית בגל"צ:

האזינו כעת

1. להוריד גרסה חוקית של המשחק. המשחק לא ניתן להורדה באופן רשמי בארץ עדיין. אלא רק דרך ספקים צד שלישי באוסטרליה ומקומות אחרים, או באמצעות שינוי ארץ חשבון המשתמש לארצות הברית. לכן מומלץ לחכות להשקה בישראל שצפויה להיות בקרוב, על פי הודעת האתר הרשמי של המשחק.

2. חשוב להכיר את המשחק כדי לדבר בשפה של הילדים – כדאי לדעת על מה הם מדברים ומה מעניין אותם.

3. סוגיית החדירה לפרטיות וההרשאות – באתר המשחק הורים לילדים מתחת לגיל 13 נדרשים לחתום על טופס הסכמה להורדת אפליקציית המשחק. נכון להיום, בהורדת האפליקציה של המשחק, מאשרים לאפליקציה לדעת את המיקום שלך בזמן אמת ונותנים גישה למצלמה כמו גם לפרטי חשבון הגימייל שלך. חדירה לפרטיות. מהטעמים האלה אסור בבסיסי צה"ל, במוסדות הממשלה ומשרד החוץ להוריד ולשחק במשחק. ההמלצה שלי: המשחק הוא הזדמנות מצויינת לפתוח ולקיים שיחה עם הילדים על חשיבות הפרטיות בעידן המשחוק. אני ממליץ להורים לפתח שיחה על מחיר הפרטיות שאנו משלמים בשביל הכיף של המשחק וגם לוודא שהילד מודע לכל הסכנות הטמונות בהורדת אפליקציות ומתן הרשאות. מודעות לעניין היא כבר 50% מההצלחה. נוסף על כך, כדאי לפתוח חשבון ג'ימייל ייעודי להרשמה למשחק הזה ולמשחקי מבוססי מיקום אחרים.

4. המשחק מעודד קניה של מטבעות וירטואליים ושדרוג של הפוקימונים בכסף אמיתי. המלצתי: להיות מודע לכך שהילד שלנו עשוי להוציא כסף על קניית דברים במשחק. כדאי למנוע את זה מראש. כבר דווח על ילדים שהוציאו 200$ בשעה של משחק.

5. השמרו מתאונות! יש כבר דוגמאות לאנשים שנפגעו מהמשחק הזה. במהלך המרדף אחר הפוקימונים הם עצרו את האופניים באמצע הכביש, עצרו את המכונית וגרמו לתאונה. דווח על שני אנשים שנפלו מגשר ונפצעו קשה בזמן מרדף אחר הפוקימוני. המשחק מחייב למקד את המבט למסך, כדי לראות ולאתר אותם. בשל כך, אנו עלולים לאבד את הקשר עם מה שקורה סביבינו. המלצה: לשחק במקומות בטוחים ולהיות מודע לסביבה (קניון, פארקים, גנים ציבוריים).

6. שחקו רק בסביבה בטוחה ומוכרת. במשחק קיימת אופציה לשתול פוקימונים במקום מסוימים מרוחקים ודרך כך למשוך אנשים למקומות מסוכנים. דווח בחדשות על האקרים שניצלו את האופציה זו לצורך ביצוע שוד תחת איומי אקדח. המלצתי: שימו לב והתריעו בפני הילדים שלא להתרחק למקומות לא מוכרים מידי ואם בוחרים לשחק בשעות הערב או הלילה, לשחק ביחד רק עם חברים או בני משפחה

7. לא להתמכרות – דווח על מנהל בית קפה באוסטרליה שעזב אתמול את מקום עבודתו כדי להפוך לשחקן פוקימון גו מקצועני. המשחק עובד ומנגן על מנועי המוטיבציה שלנו ועשוי לגרום להתמכרות. לכן צריך לקחת אחריות הורית ולהיות נוכחים, ואם צריך גם להגביל בשעות משחק.

לסיכום, חשוב שניצור עם הילדים שלנו, ילדי דור המישחוק שיח בגובה העיניים בנושא המשחקים הדיגיטליים. יש לנו כאן הזדמנות בדומה למשחק מיינקראפט במחשב, לשתף פעולה. אפשר לצאת מהמסכים אל הפארק ולשחק יחד. גיים-און! 

למתעניינים: הדרוג והסיווג פקימון גו
https://www.commonsensemedia.org/app-reviews/pokemon-go

Gazit on Videogames and gamification GLZ 17-7-16 glz UNI
פוקימון מאניה באולפן גלצ

הערב תשודר הרצאתי בנושא "משחקים דיגיטליים ומשחוק במסגרת תוכנית אוניברסיטה המשודרת של גלי צה"ל, בשעה 20:30. אפשר להאזין לה בכל זמן כאן


Hanan Gazit-4jC

ד"ר חנן גזית חוקר גיימינג, מומחה בניתוח התנהגות משתמשים ולמידה בסביבות מציאות מדומה, בחשיבה משחקית, ביישום גיימיפיקיישן לשיפור תוצאות, ראש המרכז הישראלי של איגוד חוקרי משחקים דיגיטלים העולמי, מייסד juloot , מרצה ויועץ מבוקש בארגונים, חברות הייטק וסטארטאפים על משחוק העתיד, עיצוב משחקים ופתרונות גיימיפיקציה.

יש לך שאלות עבורי? אפשר לצייץ אותן בטוויטר ל VRider@ בצירוף התגית GamefulHeroes# , להוסיף תגובה פה או בדף פייסבוק


חזרה לתוכן העניינים


2023 © juloot ד''ר אלחנן גזית כל הזכויות שמורות. אין להעתיק, לשכפל או להשתמש בחומרים מאתר זה ללא קבלת אישור מראש ובכתב. | תנאי שימוש ותקנון | מדיניות פרטיות | גילוי נאות | Start Play your Life™ and logo are registered trademarks of juloot. All other trade marks are the property of their respective owners.